Nachtleven op Sardinië

Uitgaan op Sardinië bestaat in veel gevallen uit lang tafelen in goed gezelschap en onder het genot van een fles goede wijn. Hieronder enkele plaatsen met meer mogelijkheden.

Uitgaan Porto Cervo

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u een avondje uit gaat in Porto Cervo moet u een goed gevulde portemonnee meenemen, want de clubs en bars zijn hier niet goedkoop. De bekendste gelegenheid van de plaats is Billionaire , een exclusieve club, waar al menig beroemdheid een cocktailtje heeft gedronken. Niet iedereen zal het de moeite van het geld waard vinden om hier een avondje door te kunnen brengen. Een andere exclusieve club is Pepero. Wanneer u een meer relaxte avond uit zoekt, dan kunt u in de bars en pubs rond het piazza of bij de haven terecht.

Uitgaan Cagliari

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het nachtleven van Cagliari concentreert zich in een aantal wijken. Het meest uitbundige nachtleven met veel clubs vindt u in het havengebied, met name aan de Via Roma. Ook Poetto Beach staat garant voor een bruisend uitgaansleven. Een jarenlange favoriet bij het uitgaanspubliek in Cagliari is Linea Notturna. Ook geliefd is het Orus Café waar het doordeweeks rustig aan toe gaat, maar in het weekend flink gefeest wordt. Op de tweede verdieping vinden regelmatig live optredens plaats. Wanneer u een drankje wilt doen en tegelijkertijd wilt genieten van een waanzinnig uitzicht kunt u terecht in Caffè degli Spiriti. Wanneer u een avondje uit liever doorbrengt in een gezellige (wijn)bar, dan zit u in Cagliari goed. Met name in het oude centrum (Il Castello) vindt u veel leuke gelegenheden. Enkele aanraders zijn het Caffè Libarium Nostrum, Vinvoglio Wine Jazz Club aan de Via Lamarmora, Covo Art Café en Caffè de Candia.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Uitgaan Alghero

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Alghero staat niet bekend om een ruig uitgaansleven, maar u vindt in de plaats wel verschillende leuke bars en pubs waar u een lekker wijntje of een goed biertje kunt drinken. Druk wordt het ´s avonds met name op het Piazza Sulis en aan de Via Lungomare. Zo´n 10 km buiten de stad bevinden zich enkele discotheken. La Siesta is een grote discotheek met verschillende zalen en ook een groot buitengedeelte. Il Ruscello is een zeer populaire openluchtdiscotheek, die net als La Siesta zo´n 10 km buiten Alghero te vinden is. Beide clubs zijn alleen in de zomermaanden geopend. Leuke bars zijn Al Reffetorio, Caffè Costatino en Il Tunnel.

Uitgaan Baja Sardinia

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vele toeristen kiezen Baja Sardinia uit, juist omdat het een goed nachtleven heeft. De beste clubs zijn Ritual en Phi Beach waar u onder andere kunt genieten van een prachtige zonsondergang. Leuke bars vindt u rond de piazetta. Op dit centrale plein in Baja Sardinia vinden in het zomerseizoen regelmatig optredens plaats.