Sport op Sardinië

Sardinië is een eiland voor watersporters en duikers, maar ook wanneer u graag paardrijdt of golft zult u een fijne tijd op Sardinië hebben.

Watersport

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De wateren rondom Sardinië behoren tot de mooiste van de Middellandse Zee en dit gebied is een zeer populaire bestemming voor zeilers. Behalve de schoonheid van de wateren, is de wind Sardinië ook gunstig gestemd. Met name rond de Maddalena archipel en bij de uiterste noordpunt van het eiland staat vrijwel altijd een straffe wind. Leren zeilen kunt u op het eiland Caprera, waar zich één van de beste zeilscholen van Italië bevindt. Langs de noordkust van Sardinië, waar de wind het meest gunstig is, bevinden zich de meeste zeilscholen en jachthavens waar u terecht kunt voor het huren van een boot. Naast zeilers profiteren ook windsurfers van de goede windomstandigheden op Sardinië. De populairste surfstranden bevinden zich in het noorden van het eiland, in de regio Gallura. Met name geliefd zijn de stranden van Porto Pollo, Porto Liscia en Vignola. Aan de westkust komen surfers graag bij Capo Mannu. Surfen langs de noordkust is met name voor gevorderde surfers. Wanneer u net begint met surfen kunt u beter kiezen voor de zuid- en oostkust van Sardinië. Mocht u het niet treffen en is het windstil, dan kunt u alsnog het water op, bijvoorbeeld in een kajak of op waterski’s. Kajakken en kanoën zijn veel beoefende sporten op het eiland, dus mogelijkheden te over, zowel op zee als op de rivieren in het binnenland.

Duiken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De mooiste duiklocaties van Sardinië vindt u langs de noordwestkust van het eiland. Ook de Maddalena archipel en de wateren rond San Teodoro langs de noordoostkust vormen een paradijs voor duikers. Sommige locaties, zoals deze eilandengroep, behoren tot een beschermd natuurreservaat en het aantal duiken dat daar per dag plaats mag vinden is beperkt. Enkele duikscholen zijn Dive Sardinia, Sardinia Divers, Nautilus Diving Centre en het Blu Dive Center. Dit is slechts een greep uit het aanbod, informeer bij uw accommodatie naar goede duikscholen bij u in de buurt.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Paardrijden

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op een eiland waar nog paarden in het wild voorkomen, mogen maneges en paardrijmogelijkheden voor toeristen natuurlijk niet ontbreken. Paardrijden is populair op Sardinië en voor vakantiegangers komen steeds meer mogelijkheden om het eiland te paard te verkennen of om tijdens de vakantie een aantal lessen te nemen. Enkele maneges waar u terecht kunt zijn: Sardegna Equitours, Golden Spur, Sole e Terra, Consorzio Ippovie Mediterranee, en Maneggio Cabus de Figus.

Golfen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Sardinië heeft enkele zeer mooie golfbanen. In totaal telt het eiland drie 18 holes golfbanen en twee clubs met een 9 holes baan. De mooiste banen zijn die van de Pevero Golf Club in het luxueuze Porto Cervo en die van Golf Club Is Molas. Beide zijn 72 par banen. Een derde 18 holes baan vindt u bij Narbolia in de provincie Oristano. De mooie golfbaan van Is Arenas wordt zeer goed onderhouden, maar voor een mooi clubhuis en goede faciliteiten moet u ergens anders zijn. Tot slot kunt u bij Sa Tanca Golf Club en Golf Club Puntaldia een ronde maken over een 9 holes baan.