Porto Cervo

Porto Cervo vormt het hart van de schitterende Costa Smeralda en is de vakantiebestemming bij uitstek van de internationale jetset.

Halverwege de vorige eeuw bestaat Porto Cervo nog niet en is de gehele Costa Smeralda nog een en al natuur. Hier komt verandering in wanneer prins Karim Aga Khan deze 55 km lange kustlijn ontdekt en het aangrenzende weiland koopt om er vervolgens een zeer luxueus vakantieoord te bouwen, dat nu uitgegroeid is tot een zeer populaire vakantiebestemming van de internationale jetset. De prijzen in Porto Cervo liggen hoger dan elders op het eiland en tot het winkelaanbod behoren winkels van modemerken als Versace, Gucci en Valentino. De architecten hebben bij de bouw rekening gehouden met het landschap en de huizen en hotels zo veel mogelijk in samensmelting met de natuur gebouwd. Men heeft veel gebruik gemaakt van natuursteen en pastelkleuren, waardoor alles een mooi geheel vormt. Tijdens een bezoek aan Porto Cervo moet u in elk geval een kijkje gaan nemen in een van de twee jachthavens, want hier meren met name in het hoogseizoen de meest luxueuze jachten aan. Ook een bezoekje aan het prachtige witte Stella Maris kerkje is aan te raden.

Stranden

Langs de Costa Smeralda bevinden zich de mooiste stranden van Sardinië. Erg populair is het Longbeach strand, Liscia Ruja, waar u ’s avonds terecht kunt voor een bruisend nachtleven. Ook geliefd zijn Cala Granu en L’Arena Bianca, dat zoals de naam al doet vermoeden, uit mooi wit zand bestaat.

Nachtleven

Wanneer u een avondje uit gaat in Porto Cervo moet u wel een goed gevulde portemonnee meenemen, want de clubs en bars zijn hier niet goedkoop. De bekendste gelegenheid van de plaats is Billionaire , een exclusieve club, waar al menig beroemdheid een cocktailtje heeft gedronken. Niet iedereen zal het de moeite van het geld waard vinden om hier een avondje door te kunnen brengen. Een andere exclusieve club is Pepero. Wanneer u een meer relaxte avond uit zoekt, kunt u in de bars en pubs rond het piazza of bij de haven terecht.

Andere plaatsen

Meer plaatsen op Sardinië:

Foto’s van Porto Cervo

Populaire accommodaties in Porto Cervo

Le Palme 7.9
1 aanbieder
vanaf €1

Bekijk alle 74 accommodaties op Sardinië

Ligging