Alghero

Alghero is de populairste bestemming van Sardinië en dit heeft de plaats onder andere te danken aan de prettige sfeer, de mooie oude stadskern en de prachtige omgeving.

Alghero wordt in de 12de eeuw door een Genuese familie gesticht, maar in de 14de eeuw valt de stad in handen van de Catalanen. Zij regeren tot 200 jaar geleden over Alghero en de Catalaanse invloed is nog duidelijk voelbaar. Zo spreken veel inwoners van de plaats zowel Italiaans als Catalaans, hebben gerechten op de menukaart in de restaurants vaak een duidelijk Spaanse inslag en vindt u op straatnaambordjes aanduidingen in twee talen.

Oude stad

De Genuezen bouwen in de 12de eeuw al een vesting met dikke wallen en wachttorens en de Catalanen versterken deze verdedigingswerken als zij de macht in Alghero overnemen. De vestingmuur, wachttorens en enkele bastions bepalen vandaag de dag het aanzicht van de plaats. Een gedeelte van de vestingmuur is te betreden en hier kunt u met name in de avonduren een prachtige wandeling maken, waarbij u kunt genieten van een prachtig uitzicht op de ondergaande zon. In het oude centrum bevinden zich tegenwoordig veel souvenirswinkels en ook een groot aantal koraalwinkels, want Alghero is het centrum van de koraalsieradenproductie. Bezoekt u waneer u de plaats verkent ook enkele kerken, zoals de San Francesco met een prachtige kruisgang en een mooie binnenplaats. De Santa Maria kathedraal mag u ook niet overslaan. De achthoekige klokkentoren is het hoogste punt van de plaats en wordt wel als het symbool van de stad beschouwd. Van de San Michele kerk is met name de veelkleurige koepel bijzonder. Op het piazza civica, dat van zichzelf al de moeite waard is, ligt het Palazzo d’Albis dat u in elk geval gezien moet hebben.

Strand

Rond Alghero liggen diverse kilometerslange prachtige stranden, die voorzien zijn van vele toeristische faciliteiten. Ten noorden van Alghero langs de kust naar Capo Caccia vindt u diverse baaien met zeer mooie stranden. Aanraders zijn bijvoorbeeld het Spiaggia Lazzaretto en het Spiaggia delle Bombarde, maar eigenlijk kunt u het beste een auto huren en zelf op zoek gaan naar uw favoriete strand.

Andere plaatsen

Meer plaatsen op Sardinië:

Foto’s van Alghero

Populaire accommodaties in Alghero

Rina 7.5
6 aanbieders
vanaf €496
Vista Blu Resort 7.6
1 aanbieder
vanaf €1
Calik Blu 7.5
1 aanbieder
vanaf €1

Bekijk alle 5 accommodaties in Alghero

Ligging