Cagliari

Cagliari is de enigszins chaotische, maar zeer interessante hoofdstad van het eiland.

Cagliari wordt al door de Feniciërs gesticht in de 7de eeuw v. Chr.. In de 3de eeuw v. Chr. moeten zij het afleggen tegen de Romeinen en uit die tijd stamt het amfitheater van Cagliari. Het theater bood plaats aan zo’n 20000 man. Opgravingen uit zowel de Fenicische als de Romeinse tijd zijn te vinden in het Citadella dei Musei.

De oude stad

De oude stad, oftewel Il Castello, bevat diverse mooie bezienswaardigheden, die u tijdens een kleine rondwandeling kunt bezichtigen. Il Castello is voor het grootste gedeelte aangelegd door de Pisanen, die hier in de 13de eeuw de dienst uitmaakten. De belangrijkste bezienswaardigheden in de oude stad zijn de 35 meter hoge Torre dell’ Elefante, het Bastione San Remy, vanwaar u mooi uitzicht over de stad heeft en de Santa Maria di Castello dom die oorspronkelijk in de 12de eeuw werd gebouwd, maar in 1930 volledig herbouwd is. Verder vindt u in de oude stad enkele mooie pleinen met op het Piazza Indipendenza bijvoorbeeld de imposante Torre di San Pancrazio.

Citadella dei Musei

De Citadella dei Musei is een gebouw dat meerdere musea huisvest. Het is een modern complex met daarin onder andere het nationaal archeologisch museum, dat de grootste collectie nuragische objecten ter wereld heeft en daarnaast voorwerpen uit de Fenicische en Romeinse periode, de Pinocateca Nazionale, met vooral religieuze schilderijen, een wassenbeeldenmuseum en een Aziatisch museum.

Overige bezienswaardigheden

Op een heuvel in Cagliari ligt een belangrijk bedevaartsoord, namelijk de Basilica Santuario di Bonaria. De pelgrimskerk is in het begin van de 14de eeuw gebouwd en als in 1370 een Mariabeeld aanspoelt op het strand dat onder de kerk gelegen is, wordt dit in de kerk geplaatst en begint het heiligdom haar leven als bedevaartsoord. Deze kerk maakt onderdeel uit van een groter kloostercomplex waarin zich ook een 18de eeuwse basiliek en een museum bevinden. Wanneer u liefhebber bent van ecclesiastische bouw, kunt u ook een bezoek brengen aan de San Saturno kerk, de oudste kerk van het eiland. Wanneer u van bloemen en planten houdt is de botanische tuin van Cagliari een aanrader voor u. U vindt hier een overzicht van de flora van Sardinië.

Andere plaatsen

Meer plaatsen op Sardinië:

Foto’s van Cagliari

Populaire accommodaties in Cagliari

THotel Cagliari 8.9
1 aanbieder
vanaf €675
Uappala Sighientu Thalasso & Spa 7.1
1 aanbieder
vanaf €796

Bekijk alle 74 accommodaties op Sardinië

Ligging