Excursies op Sardinië

De meeste excursies die op Sardinië worden aangeboden zijn bootexcursies, waarbij u buureilanden en de prachtige wateren rond het eiland gaat verkennen.

La Maddalena

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Een boottocht naar de Maddalena archipel is een absolute must wanneer u uw vakantie op Sardinië doorbrengt. Excursies naar de eilandengroep verschillen per aanbieder. Bijna alle excursies gaan in elk geval naar het hoofdeiland van de archipel, La Maddalena, waar u meestal tijd voor uzelf krijgt om de havenplaats La Maddalena te verkennen. Vaak gaat u ook naar het buureiland Caprera, dat vanaf La Maddalena via een brug te bereiken is. Per boot kunt u dan de wateren verkennen en stopt u waarschijnlijk nog op enkele andere eilandjes van de archipel, waar u ongetwijfeld enige tijd kunt genieten op één van de prachtige stranden die hier te vinden zijn. Soms wordt deze excursie gecombineerd met een verkenning van de Costa Smeralda.

Corsica

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vanuit Sardinië vaart u tijdens de excursie via de Maddalena archipel en de Straat van Bonifacio naar Corsica. Hier verkent u het plaatsje Bonifacio en daarna zet de excursie zich per boot weer voort langs de imposante kustlijn van Corsica. Onderweg zult u meerdere malen de mogelijkheid krijgen een duik te nemen.

Costa Smeralda

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De Costa Smeralda wordt door velen de mooiste kustlijn van Sardinië genoemd. Excursies naar de Costa Smeralda kunnen enigszins van elkaar verschillen, afhankelijk van de aanbieder. In elk geval bezoekt u Porto Cervo, het luxueuze vakantieresort waar de internationale jetset graag gezien wordt. Verder verkent u uiteraard de mooiste stukjes van de kustlijn en krijgt u de mogelijkheid een duik in zee te nemen of even bij te komen op één van de prachtige stranden van deze regio. Soms brengt u ook een bezoek aan Baja Sardinia en Cannigione.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Ongerept Sardinië

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u meer wilt zien van Sardinië dan de prachtige stranden en het mooie heldere zeewater, boekt u dan een excursie naar het binnenland van Sardinië. Een voorbeeld hiervan is een excursie naar Orgósolo, een bijzonder dorp waar zo’n 150 muurschilderingen op woningen te zien zijn. Hoewel deze schilderingen zeer zeker de moeite waard zijn, draait het tijdens dit soort excursies meer om het ontdekken van het echte Sardinië, het Sardinië waar het toerisme niet zichtbaar is en waar u een idee krijgt van het dagelijks leven op het eiland. Tijdens de excursie geniet u van een heerlijke typisch Sardische lunch.