Ontspanning op Sardinië

Hoewel fietsen en wandelen op Sardinië niet gemakkelijk is, zorgt de natuur voor zoveel ontspanning dat het de inspanning helemaal waard is.

Fietstochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Fietsen op Sardinië is niet weggelegd voor mensen met een slechte conditie. Het eiland is op vele plaatsen bergachtig en u moet de nodige hoogteverschillen overbruggen. Wanneer u echter een geoefende fietser bent heeft het eiland veel te bieden, want het landschap is prachtig. Het is geen slecht idee om aan een georganiseerde fietstocht mee te doen of in elk geval een vooraf bepaalde route te fietsen. U kunt bijvoorbeeld terecht bij Sardinia Cycling of Dolce Vita Bike Tours.

Wandeltochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Sardinië biedt zeer veel mogelijkheden voor wandelliefhebbers. Omdat paden niet gemarkeerd zijn kunt u, zeker als u geen ervaring heeft met wandelen in onherbergzame gebieden, het beste een wandeling met gids boeken. Erg mooi is het landschap in de provincie Nuoro, waar u prachtige bergwandelingen kunt maken. Wanneer u een gids zoekt of een geschikte wandeling kunt u terecht bij Sardinia Tourist Guide.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Winkelen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Voor luxe modewinkels moet u op Sardinië in Porto Cervo zijn. Hier vindt u winkels van de bekendste Italiaanse modehuizen, maar koopjes hoeft u hierniet te verwachten! Leuk is het om op Sardinië op zoek te gaan naar mooie, traditionele handwerkproducten. De ambachten zijn nog levend op het eiland en de keuze aan leuke souvenirs is groot. Ter promotie van het kunsthandwerk op het eiland is een instituut opgericht, I.S.O.L.A. genaamd. De hoofdvestiging vindt u aan de Via Bacaredda in Cagliari. Wanneer u hier langs gaat heeft u ruime keuze uit mooie producten, maar u kunt ook navragen waar de ateliers van bepaalde kunstenaars die u aanspreken te vinden zijn, zodat u daar ter plekke iets moois kunt uitzoeken. Bij het Sardische kunsthandwerk moet u bijvoorbeeld denken aan tapijten, manden, keramiekwerk en koralen. Daarnaast kunt u op het eiland ook allerlei lekkere producten zoals olijfolie en Sardische wijn, honing en lekkere (schapen)kazen kopen.

Wellness

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Was u echt aan vakantie toe en wilt u uw vakantie volledig in ontspanning beginnen of afsluiten, dan kunt u een bezoek brengen aan een wellnesscentrum of spa. Laat u heerlijk masseren of kom bij in de sauna of het bubbelbad. Zeer bekend is het complex van het Del Forte Village. Andere opties zijn Wellness Centre Le Sabine, La Rocca, Marinedda en Torreruja.