Entertainment op Sardinië

Sardinië heeft een aantal leuke thema- en waterparken, waar u en de kinderen zich prima zullen vermaken.

Waterparken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op Sardinië is een aantal waterparken gevestigd. Het Aquadream waterpark ligt in de buurt van Baja Sardinia aan de Costa Smeralda. Dit is een mooi waterpark met leuke glijbanen, maar ook trampolines en een minigolfbaantje. Een ander prima waterpark is het Diverland park. Dit heeft een aantal mooie glijbanen en maakt onderdeel uit van een groter park, waar ook vakantiewoningen worden verhuurd. Een derde waterpark bevindt zich in het uiterste zuiden van Sardinië. Het Blufan waterpark is een groot park met veel waterattracties en allerlei vormen van animatie.

Themaparken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u met kinderen op vakantie bent heeft u een aantal leuke opties voor een dagje uit. Bezoekt u bijvoorbeeld eens het Sardegna in Miniatura. Dit is vergelijkbaar met Madurodam in Nederland. U krijgt een overzicht van de hoogtepunten van Sardinië in miniatuur. Bij het park behoren ook een botanische tuin, een planetarium en een sterrenkundig museum. Een klein park dat vooral leuk is voor kleine kinderen is Le Bombarde. Dit heeft enkele luchtkastelen en waterattracties en een barbecuegedeelte, waar u gezellig met de hele familie uw eigen maaltje kunt bereiden. Een leuke manier om met uw kinderen het Sardische landschap te verkennen is door een rit te maken met de Trenino Verde. Dit is een klein groen treintje dat door enkele van de mooiste stukken van Sardinië rijdt. Met name tussen Mandas en Arbatax is het genieten geblazen. Een rit met deze trein is voor iedereen een aanrader.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Karten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u het leuk vindt om met vrienden of familie te gaan karten, kunt u op Sardinië op verschillende plaatsen terecht. Een erg goede kartbaan ligt even ten zuiden van Baja Sardinia. Op de Pista dei Campioni kunt u uw racekwaliteiten goed laten zien. Meer kartbanen vindt u onder andere in Sesto (Alessandro Porcu), Abassanta (Kartodromo S. Caterina) en in Alghero zit Autoslalom.