Vervoer op Sardinië

Sardinië heeft een uitstekend busnetwerk, waarmee bijna alle dorpen op het eiland bereikt kunnen worden.

Autohuur

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In de grote (bad)plaatsen op het eiland zitten diverse bedrijven gevestigd, waar u een auto kunt huren. Voordeliger is het echter om al thuis via internet een auto te huren. Een derde optie is om bij aankomst op het vliegveld een huurauto te regelen. Hoewel de wegen op Sardinië de laatste jaren sterk zijn verbeterd, moet u langere reistijd rekenen dan u gewend bent te doen, omdat dat wegen nogal bochtig zijn en u dus meer kilometers aflegt, dan u verwacht. Houdt u ook rekening met de Sardische rijstijl, die niet altijd even bedeesd is.

Scooters en motoren

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Scooters en motoren kunt u in de grote badplaatsen huren. Zorgt u wel altijd dat u goed verzekerd bent, want rijden op een scooter of motor is niet zonder gevaren.

Taxi

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Taxistandplaatsen vindt u met name in de grote steden. Taxi’s op Sardinië zijn voorzien van een meter en over het algemeen rijden de chauffeurs ook keurig ‘op de meter’.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Openbaar vervoer

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Een auto huren is op Sardinië niet per se noodzakelijk, omdat het eiland over een uitstekend busnetwerk beschikt. Bijna alle dorpen zijn per bus bereikbaar. Het busvervoer wordt door verschillende maatschappijen verzorgd. Voor tijden kunt u terecht op de websites van de betreffende vervoersmaatschappijen. ARST heeft zowel interstedelijke bussen (extraurbani) als stadsbussen (urbani) en bovendien verzorgt deze maatschappij ook nog trein- (ferroviari en trenino verdi) en metrodiensten (metrocagliari en metrosassari). Ook Turmo verzorgt busritten op Sardinië. Get around Sardinia is een website met uitgebreide informatie over reizen op Sardinië met het openbaar vervoer en de site geeft onder andere tips over routes.